Nieuwjaarsreceptie 2014

Herman Hullegie speciale gast nieuwjaarsbijeenkomst

20131224 Bornse Courant Nieuwjaarsreceptie

Een grijsdonkere morgen. Het jaar 2013 zit er bijna op. Een nieuw jaar dient zich aan. Enkele maanden van tevoren is dat voor de Stichting Nieuwjaarsbijeenkomst Borne (SNB) het sein om de handen uit de mouwen te steken voor de grote ontmoeting op het Rheineplein. ls de organisatie rond, dan speelt zich op het plein een ritueel af. Voor de kerstboom bij het gemeentehuis toosten burgemeester Rob Welten en SNB-voorzitter Jan Matel met een speciale gast op het welslagen van de nieuwjaarsbijeenkomst. De keuze is deze keer gevallen op Herman Hullegie.
Waarom hij? Matel: "Elk jaar speuren wij naar iemand die zich buitengewoon dienstbaar maakt voor de samenleving. En als er iemand is die dit jaar in onze ogen van zich deed spreken, is het wel Herman Hullegie, voorzitter van de Stichting Theater en Cultuur Hertme". Eigenlijk bevolkt straks de kleine Hertmese gemeenschap het podium. Hullegie staat daar als bestuurder midden in. "Wij zitten als stichting achter vier eigen producties, die vooral worden gedragen door vrijwilligers.
Ik noem het Afrikafestival, de Passiespelen, de openluchtbioscoop en de kindervoorstelling Halloween." Hij noemt daarbij apart de negen gepensioneerden die elke maandagmorgen het open-
luchttheater onderhouden. Met zo°n speciale gast belooft de opening van de nieuwjaarsbijeenkomst een bijzondere te worden, meldt Matel, de details voor zich houdend. "Je moet er maar op af komen ."
De Bornse Schutters doen weer mee. Uit midwinterhoorns klinken weer de voor deze ' tijd eigenzinnige klanken. Vuurkorven knetteren hun eigen muziek. Er is glühwein, een bittertje, er zijn hapjes. En voor de rest is het handen schudden en kussen. Het moet weer een veelbelovend jaar worden.
Komt allen tezamen.
(js)